Het Griekse leven

2 juli 2024 - Kalymnos, Griekenland

Ondertussen dinsdagochtend-maand juli begonnen.

We hebben net een Griekse feestavond overleefd. Soort van stilte nu na de storm. Ze liggen vast hun roes uit te slapen. Heb de neiging om luid zingend en met pannendeksels klapperend in de rondte te gaan lopen. Maar met mijn noisecanceling oortjes in ben ik uiteindelijk ingeslapen. Voordeel van vakantie is dat je alle tijd hebt om weer bij te komen. Ze hadden ons wel uitgenodigd. Maar alle barbecue walmen deden ons snel wegvluchten naar terras verderop in straat.

We zijn hier gisteren aangekomen op Kalymnos na kleine boottocht van half uur. Een kleinschalig appartementencomplex in Panormos met zwembad. De studio's zijn zoals vroeger nog eenvoudig. Een groot verschil met appartement waar we met Emmeline zaten op Kos. Groot en best luxe met 2 slaapkamers, 2 terrassen, 2 wc's  en veel extra's.

Blijft iedere keer weer verrassend wat je hebt geboekt. Na 3 dagen vaak wel weer leuk om door te reizen naar schoon nieuw plekje, en daar opnieuw te beginnen. We hebben ondertussen door dat er overal wat is. Perfectie bestaat niet. Net als je denkt dat je de loterij hebt gewonnen qua reisplek dan is er veel lawaai,  een onmogelijk bed, eten de muggen je op, is er nergens schaduw etc.

Het was erg leuk om Emmeline zaterdag te verwelkomen. We haalden haar op met mini autootje dat Aiso had gehuurd. Er volgden borrels en etentjes. Soms een beetje ingewikkeld omdat Grieken hier nog niet veel begrijpen van Vegan. Is een hele speurtocht op kaarten om louter groenten te vinden. Ze gooien het liefst overal kaas of eieren in.

Het leven is hier verder super zomerachtig. Zoiets als vroeger op een camping.  Je trekt in ochtend gelijk bikini aan en jurk eroverheen.  Goede voorbereiding voor dag van veel afkoelen in zee en zwembaden. Wel nodig met temperaturen van 31/35 gr. In de schaduw heb je er niet veel last van. Belangrijk om op warmste uren ergens op terras te zitten of onder bomen aan het strand.

Weer terug zijn op Kalymnos is als soort thuiskomen. We waren hier 3 jaar geleden met Ilse en Jindra, en Emmeline. Tijdens een hittegolf met bosbranden op eilanden in de omgeving. Ik las net dat er op Kos nu ook een evacuatie was van een dorp dat Aiso en ik op zondag hadden bezocht. Komt dan wel dichtbij. Kalymnos waar we nu zijn is erg kaal en rotsachtig. Dus hopelijk hier minder kans.

De schoonmaakster kwam net bij mij langs om sorry te zeggen voor gisteravond. Bleek een verjaardag te zijn die zo uitbundig gevierd werd. Ik reageerde koeltjes zodat ze merkte dat ik er onder geleden heb😉

Hopelijk heeft Emmeline wel wat kunnen slapen. Haar reisje is super kort. Vertrekt donderdag al om 7 uur in de ochtend. Ze heeft de studio tegenover ons. Plan voor vandaag is om bootje te nemen naar kleinste eiland hier- Telendos. Daar is minidorpje met strandjes en Taverna's.

Wel fijn dat we weer een autootje hebben en dus niet einden in hitte moeten lopen. Ongemerkt loop je hier sowieso vaak al 10.000 stappen. Het is denk ik door voorseizoen dat die autootjes nog zo makkelijk te krijgen zijn. Aiso gaat dan rondje lopen, en komt binnen kwartier terug met autosleutel. Nu voor 40 euro per dag met verzekering. Hij moest weer erg wennen na zijn BMW. Vooral dat hij weer moet schakelen en veel zelf moet doen.  Gemopper dus. Al is het hier met smalle straatjes, bergen en weinig parkeerruimte juist fijn om klein bakje te hebben.

We hopen dat jullie ook wat zomerse blauwe luchten zullen krijgen. Volgende zomer allemaal maar meekomen naar Griekenland....

1. Leon:
    2 juli 2024
    Ziet er inderdaad heerlijk uit die blauwe luchten en zee. Hier regent het en ben onder naar werk. 🥴
    Gezellige dagen met Emmeline.